heikkinenfoto.blogg.se

2019-11-18
19:46:00

Luminar 4 Sky Replacement

Att göra om sina bilder för mycket och att ändra på dem så att förhållandena blir som bäst är en fråga med lika många åsikter som det finns fotogaferande människor. Filter är en sak jag inte gillat för att jag vill visa det jag ser när jag tar bilden. Att det är molnigt och mörkt eller perfekt sol eller perfekt natthimmel kan man ju alltid fixa till i datorn....eller....
 
 
Jag satt och kollade lite på nätet idag och såg att Luminar 4 har kommit ut på marknaden och att det fanns en funktion som heter Sky Replacement som skulle fungera bra. Jag kollade lite till och det såg riktigt bra ut. Kostar dock en del men jag var tvungen att testa detta program.
Jag har använt Photoshop och Lightroom för att fixa det jag behöver i datorn tidigare men detta program kan ju verkligen sin sak.
 
Först bilden direkt från kameran, dock är den bara 8 mb här och ifrån kameran ligger denna på 80 mb så det blir en hel del förminskning av jpg bilderna.
Bilden är tagen med en Fujifilm GFX 50R på Island vid Ollies farm.
 
 
Sedan började jag ändra lite himmel
 
 
 
 
 
Det är riktigt fränt då du kan ladda ner dina egna himmelbilder och bygga upp bilden med det du tagit själv. Det går även att dra på mycket så att bilden inte blir bra men denna bild är tagen i snöoväder och med tråkig himmel.
 
 
Original bilden såg ut så här. 
(null)

Det kommer nog bli några bilder som jag kommer att redigera i Luminar 4 då det finns en massa bra funktioner i detta program som jag fått jobba lite med i PS eller LR.