heikkinenfoto.blogg.se

2023-11-26
16:49:17

En vecka med Canon Eos R8

Nu har det gått en vecka med Canon R8 kameran.  Det har blivit några dagars fotande men då jag jobbar mycket och reser till jobbet har det bara blivit på helgerna.  Jag har bara hunnit med 5900 bilder denna vecka.  Det har varit mycket ekorrar att fota.  Jag skall försöka få lite mer tid till att ta på större fåglar. 

(null)

Jag var ju lite skeptisk över objektivet jag införskaffade. Ett Canon RF 800 mm f11.  Detta skulle visa sig att fungera relativt bra för mig och det jag fotar.  Det har dock inte varit så dåliga ljusförhållanden såom det är till exempel vid orrspelen eller vid kungsörns fotograferingen. 

(null)

Dock har det fungerat bra när Hera springer runt och leker och när hon är lite vild.  Dock kanske inte direkt på morgonen då det är omöjligt med så snabba tider som jag skulle behöva. 
(null)

Jag är imponerad av kameran och objektivet.  Lätt och enkelt att ha med och snabb autofokus och den träffar oftast helt rätt.  Det blir inte många bilder som är ur fokus när man bränner av 40 bilder per sekund. 

(null)

Jag tycker också att bilderna har bra kvalitet och är klara och bakgrunden blir så bra. 

Jag har fotat månen lite med denna kamera och 800 mm är så skönt att ha.  Jag brukar känna att jag alltid är för långt bort när jag ska fota olika saker men nu är det nästan tvärt om.  Jag behöver backa för att få in det jag vill  i bilden. 
(null)

(null)

(null)


Ja jag är nöjd med denna kamera och kommer säkert att inhandla några linser till denna kamera.  

Här är lite bilder som jag tagit med denna kamera denna vecka. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)