heikkinenfoto.blogg.se

2021-05-30
18:00:27

Lite bilder från Stjärnsund

Det blev en sväng till stugan denna helg också. Det skulle vara bra väder i helgen så när klockan blev 17 så åkte vi dit. Det skulle vara soligt och varmt.
 
 
 
För ett tag sedan så köpte jag ett Tamron 150-600 mm G2 då detta skulle vara ett bra objektiv. Jag fotade lite med detta och bilderna blev inte bra tyckte jag. Så jag sålde detta och köpte ett Nikon 200-500 f-5,6 istället. Visst har det dåliga ljusegenskaper och med lite korta tider så hamnar vi på iso tal upp mot 25000 och det blir gryning. Visst kan man jusetar detta i dator men jag är inte så sugen på att göra detta. Får se om jag omvärderar detta längre fram då jag har program för detta. 
 
 
Jag fotade lite på dagen i lördags med detta objektiv och här är några av bilderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag gillar detta objektiv bättre då det blir klarare bilder. Det jag inte gillar hos Tamron är att det blir som en aura i bilderna eller gyllende glimmer runt det jag fotar. Det blir inte heller riktigt klart.
Visst missar autofokus med nikon objektivet men jag tror att detta beror på den som är bakon kameran.
 
På kvöllen när det började skymma så kollade vi på fotboll när jag såg att det var flera rådjur på tomten bara 6-10 m från huset så jag tog några bilder på dessa som bråkade med varandra och stångades. Dock hade jag 1/2000 och 5,6 i inställningar på kameran så det blev iso 25200. Lite korniga bilder men ni kan se vad det är i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är mycket djur i närheten av stugan. I år har vi räv, hare, ekorrar och rådjur samt en massa olika fåglar så jag har med mig kameran ut på mina promenader med Hera ifall det dyker upp något att fota