heikkinenfoto.blogg.se

2020-12-31
18:03:00

Vatten och åter vatten på årets sista dag avslutades med en god lunch

Idag var det nära att solen kom fram runt lunch men tyvärr vann molnen.
Tänkte testa Z6:an idag och tog en sväng till Svanå utanför Västerås för att fota lite vatten.
När jag kom fram så var det väldigt mycket vatten i ån. Det forsade på mycket och det lät högt från vattenmassornas framfart. Testade handhållet idag och körde lite olika inställningar på M med ca 1-2 sek slutartid och bländare på 22 samt låste isotalet till 100. Dock finns några bilder där jag körde på A och bländare 8-11. Det är lite kul med strömande vatten och idag var det som sagt väldigt mycket vatten.
 
 
Ett stativ behövs ofta när man fotar och det är beställt och det kommer i början av jan 2021 så det blev handhållet idag.
 
 
 
Det var hög fart på vattnet idag.
 
 
 
Skall testa med ett ND filter när stativet kommit hem. Skulle vara kul att se hur det blir med 30 sek - 2 min slutartid.
 
 
 
 
 
 
Det var mycket skum i vattenytan i ån Undrar hur det skulle se ut med såpa i vattnet...
 
 
 
Denna bild är justerad massor men vattnet är så brunt och tråkigt nu.
 
 
Dammvakten kom och han hade order om att öppna lite på dammlucka 3 med ett 1/2 hack då de öppnat i dammen lite längre upp i ån. Detta görs för att det inte skall bli översvämningar i Svanå.
 
 
Nyår och god mat brukar höra ihop. Även nyår blir ett annorlunda nyår detta 2020. Lite lunch skulle vi ha så jag fick steka och flambera lite räkor. Jag tar de största räkorna jag hittar i butiken. Tar chilliolivolja, vitlök och steker dem i, tilsätter persilja och sedan lite likör eller sprit. Tänder på och avvaktar att det minskar att brinna för att till slut blåsa ut elden. Flingsalt strös över och det är bara att avnjuta dessa goda räkor. (Receptet kommer från Spanien och är modifierat av min bror)
 
 
 
 
 
Lite plocklunch blev det idag. Åsa hade fixat allt gott så när räkorna var klara det blev bara att äta.
 
 
Gott nytt år på er alla.