heikkinenfoto.blogg.se

2022-12-30
22:10:00

Dykning med Scubapro eller just add water

Nu när jag gått ner så mycket i vikt så har jag tanken att börja dyka igen men bara på semestern.
 
Jag har alltid tidigare dykt med Scubapro och jag gillar verkligen deras regar och den reg jag hade för 20 år sedan är den som är en av deras bästa även idag. Så valet var enkelt när jag skulle hitta en bra lätt utrustning till mina dykningar. Jag vill gärna ha dykdator, väst, regulator och dräkt som är min egen så jag vet att den är ok och fungerar som den skall.
 
Det började med att jag och Sucken gick en ny utbildning för att komma igång igen med dykningen. Det blev en Nitrox utbildning inom SSI. Så det blev att sitta och läsa på Ipaden och därefter åka till dykcentret i Stockholm för prov och examinering. Det var lite nya tabeller som SSI använder och dessa är inte riktigt lika enkla att använda som PADIs.
 
 
Så efter några dagar efter kursen så kom detta på appen.
 
 
Lite kul var det att gå kurs men det innebär också att man vet hur saker skall göras och det blev att köpa en gasanalysator för att kolla syrehalterna i dyktuberna när man dyker med nitrox på ett säkert sätt.
 
 
Ja hur blev det med Scubapro....
 
Jag valde ett annat märke på dykdator och regulrorer. Mares just add water är ju deras slogan så det borde vara bra, jag har dykt med Mares vid några tillfällen då mina tidigare Scubapro inte gillat vinterns så bra.
 
Det blev en dator från Mares
 
 
Samt regulator paket samt POD för att se flasktrycket i datorn från Mares
 
 
Sedan blev det en 5 mm våtdråkt och en väst från Cressi.
Allt går i lättaste material för att spara vikt på flyget.
 
Jag har kvar fenor och mask från tidigare år.
 
Så nu väntar lite semester i februari 2023 i Egypten och då kommer jag att dyka i Röda havet.
Kanske på denna plats men det kanske blir andra vrak i stället...